Headerbild

Kategorier

Nytt föreningsår för HDR

2023-02-27 i Allmänt

Nu är årsmötet genomfört och med det summerades 2022 och hur 2023 ska se ut planerades i viss mån.

I söndags träffades vi i Hogstas Kafeteria för att genomföra det sedvanliga årsmötet.
Så roligt att det kom några klubbmedlemmar "utifrån" dvs som inte står på Hogsta. Vi vill ju gärna nå ut till fler medlemmar ute på öarna och en av föreningens utmaningar är att just nå ut. Det finns information på hemsidan och vet du någon som vill få uppdateringar från oss, tipsa dem om att anmäla sig till vårt nyhetsbrev.

Detta år avgick Lena Finnell och Marina Dahlqvist, ur styrelsen, som vi såklart tycker är tråkigt men förståeligt då Lena har flyttat Affe som också blir halvpensionär och Marina inte längre har så mycket ärenden till oss nu då Welton blev heltids pensionär och flyttade till Skåne.

Själva årsmötet öppnades av Clara Espinosa som också fick behålla rollen som årsmötesordförande och Eva Perninge fick axla rollen som sekreterare, Natasha Lindstedt justerare och Birgitta Sundqvist rösträknare.

Den dagordning som ligger publicerad godkändes och det konstaterades också att årsmötet var stadgeenligt kallat. Förvaltningsberättelsen guidades vi igenom av Clara och kassör Annika Ljungwald föredrog den ekonomiska rapporten. HDR är en liten förening med knappa resurser vilket också återspeglas i att det blev ett negativt resultat för året, dock är likviditeten fortfarande stabil.
Revisorn Rune Eriksson har granskat bokföringen och tillstyrker att årsmötet kan godkänna balans- och resultaträkningen samt ge styrelsen ansvarsfrihet vilket också gjordes av årsmötet.

Antalet styrelsemedlemmar kommer att vara lika som tidigare men däremot kommer en tävlingssektion bildas för att sprida arbetet över fler personer. Till styrelse 2023 valdes Clara Espinosa än en gång till ordförande, Pia Lehtosaari och kassör Annika Ljungwald är kvar på ett år var, Agneta Lilja omvaldes på 2 år och som nya styrelsemedlemmar invaldes Natasha Lindstedt och Helena Fransson på två år vardera.

Så roligt att vi har en ungdomssektion, vilken kommer att representeras av Isabelle Lindstedt och Josefin Lindstedt från samma familj kommer att vara reserv. Ungdomssektionen rapporterade också att de har genomfört flera olika aktiviteter under året som alla har fallit väl ut.
Förutom ungdomssektionen så har vi då en nystartad tävlingssektion som kommer ha huvudansvaret för att samordna och planera våra kommande tävlingar, där mötet kunde konstatera att det var väldigt lyckat med en kombinations-tävling med hästar en dag och ponnyer den andra. I tävlingssektionen har vi Katarina Persdotter Hägglöf som även tidigare har varit tävlingsledare hos oss samt Lena Finnell, Clara Espinosa och Natasha Lindstedt. Inför kommande tävlingar så kommer vi vara i stort behov av funktionärer och medarbetare, så är du intresserad eller vet någon som är det, tipsa om att mejla oss på hogstadressyrryttare@gmail.com.

Till revisor och revisors suppleant omvaldes Rune Eriksson och Anita Sjönvall, valberedningen omvaldes också med Louise Nathhorst som ordförande och Susanna Törnblom som suppleant.

Annika Ljungwald har också utsetts till att som ombud representera HDR vid kommande allmänna möten hos distrikt och SvRF.

Därefter var det dags att avhandla nästa års medlemsavgifter och efter omröstning vann förslaget om en ökning av medlemsavgiften till nästa år med 50 kr, så att den uppgår till 600 kr för tävlande senior. Årsmötet gav också styrelsen i uppdrag att undersöka möjligheterna till familjemedlemskap och andra former inför kommande perioder.

Detta var ett ovanligt engagerat årsmöte där flera förslag på kommande aktiviteter togs upp. Alternativ som kom upp var hästhälsa med fokus på hovvård, en repris på "ur domarens perspektiv", clinic med Lussan om att förbereda sig för tävling, fler programridningar, clinic med några av klubbens top-ruttare och den populära Amateur Touren som Birgitta Sundqvist så framgångsrikt har arrangerat.

Så du ser, trots att vi inte är ett så stort gäng, så finns det mycket intressant att göra. Vill du se att något av dessa eller något annat genomförs, kontakta oss gärna på hogstadressyrryttare@gmail.com

Här finner du Hogsta Dressyrryttares styrelsemedlemmar
Ordförande - Clara Espinosa
Kassör - Annika Ljungwald
Pia Lehtosaari
Agneta Lilja
Natasha Lindstedt
Helena Fransson
adjungerad Eva Perninge

Adress

Hogsta Dressyrryttare c/o Annika Ljungwald Stopvägen 57 168 35 Bromma

Kontakt

E-post:hogstadressyrryttare@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Dela gärna med er av era upplevelser, stora som små. HDR vill vara med i allt som händer inom hästvärlden. Har du varit på klinik, tävling eller kanske bara har ett fint inlägg, tagga oss på Instagram.

Hogsta Ridanläggning och Hogsta Ridsport ger båda HDR sitt stöd i vardag och vid tävlingarna som hålls på anläggningen. Som medlem i HDR har du 10% rabatt, på de flesta varor hos Hogsta Ridsport (gäller dock inte foder och vissa andra lågmarginalvaror).